Cuketové bramboráčky.

Vytisknout recept

Vynikající a chutný způsob, jak zužitkovat úrodu na zahrádce.

 
  • Cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy.
  • Co je důležité - nastrouhanou cuketu nechat odstát, protože pouští velké množství vody. Já nechávám asi půl hodiny.
  • Poté do ní přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
  • Ze vzniklého těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na oleji do zlatova.
  • Po upečení přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.
 

Tyto bramboráčky potěšily mojí navštěvu, která se po nich jenom olizovala.


1ks - cuketa
2ks - vejce
4stroužek - česnek
150-200g - hladká mouka
hrst - majoránka
špetka - sůl
ks - olej na smažení
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account