fenykl s olivami

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka, Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • fenykl 3 ks
  • máslo
  • na vymaštění formy
  • olivy černé 70 g
  • bez pecek
  • smetana ke šlehání 300 ml
  • parmazán 5 PL
  • možno nahradit čedarem
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.
  • Z fenyklu odkrojte spodní část se zbytkem kořínků a odstraňte vrchní zahnědlé části. Zbylé křehké řapíky naloupejte pomocí škrabky na brambory po vláknech na plátky, připomínající okvětní plátky tulipánu.
  • Zapékací misku o průměru cca 25 cm vymastěte, střídavě navrstvěte fenykl a olivy. Osolte a opepřete, zalijte smetanou a posypte sýrem.
  • Zapékejte na prostřední mřížce trouby asi 20 minut, dokud nezačne smetana bublat a povrch nákypu není lesklý a zlatavý. Před podáváním nechte nákyp asi 5 minut vychladnout.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 9 měsíců ago

    5 stars
    Někdy už musím ten fenykl koupit a něco s ním zkusit.

  2. Naděžda Křičenská 9 měsíců ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Vyzkouším .

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account