Vyzkoušejte lehké makové řezy s tvarohem. Jen se po nich zapráší

Vytisknout recept
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr smícháme s vejci, přidáme mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, v lednici necháme odležet a ztuhnout. Poté vyválíme nebo vtlačíme na plech.
Smícháme všechny suroviny na náplň, kromě máku. Pak si oddělíme cca polovinu, do které vmícháme mák. Na těsto nalejeme obě náplně, buď střídavě, nebo postupně (fantazii se meze nekladou) a dáme péct na cca 180-190 stupňů Celsia, cca 45 minut (zkusíme zapíchnout špejli, až se na ni náplň nelepí, je koláč hotový).
Suroviny jsou na jeden větší plech, ale lze péct také v dortové formě. Jen je potřeba ubrat surovin na těsto.
 
Dobrou chuť!:-)

450g - Hladká mouka
300g - Máslo
150g - Moučkový cukr
2ks - Vejce
ks - Kypřicí prášek, vanilkový cukr
ks - Náplň
750g - Tvaroh
200ml - Šlehačka
250g - Cukr
150ml - Olej
2ks - Vejce
150g - Mletý mák
ks - Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
příprava - 45 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila MarieHajdová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account