236

Rýžový nákyp se sušenými švestkami

Vytisknout recept
Nákyp se může udělat s různým ovocem, s jakým kdo má rád. Ovoce může být čerstvé nebo sušené.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 min
Čas vaření 1 hod.
Celkový čas 1 hod. 30 min
Porce 8 osob
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 500 g rýže
  • 1000 ml mléka
  • 250 g práškového cukru
  • 180 g másla
  • 10 vajec
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička strouhané citron.kůry
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g sušených švestek
  • 100 g sekaných vlašských ořechů

Instrukce

  • Rýži si vypereme.
  • Uvaříme rýži v mléce se solí a trochou cukru doměkka.
  • Rýži necháme vychladnout.
  • Utřeme žloutky s cukrem a máslem.
  • Přidáme citron. kůru a vnitřek vanilk. lusku.
  • Ušleháme sníh z bílků s trochou soli.
  • Do rýže vmícháme žloutkovou směs a sušené švestky.
  • Opatrně přimícháme ušlehaný sníh.
  • Rýžovou směsí naplníme pekáč vyložený pečícím papírem.
  • Povrch poklademe sekanými ořechy.
  • Pečeme v troubě při 160°C asi 45 minut.

2 Komentářů
  1. SoňaPokorná 2 měsíci ago

    5 stars
    Opravdu delikátní!!!!

  2. Kristýna Štírová 2 měsíci ago

    Teda to zní jako moc fajn záležitost. Já dělám taky sladké moc ráda. 🙂 Jen do toho přidávám trochu zdravého CBG oleje od https://miraclecbd.cz/kategorie/cbg-oleje/ dá to tomu trochu zemitější chuť, ale zase to sladké přebije tu chuť samotného oleje, kterou nemám ráda. Je to takové instantní zdraví. Lépe se mi po tom spí, soustředí a obecně “dýchá” na světě. 🙂

Napište komentář

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account