Mousse au chocolat - úžasná čokoládová pěna po francouzsku, kterou zvládnete!

Vytisknout recept
Tento výborný a přitom velmi snadný francouzský dezert zachutná dětem i dospělým a zaručeně pomáhá zahnat deprese! 
Mám to vyzkoušené!
A zvládne ho opravdu každý!
 Příprava je rychlá, jen musíte počítat se závěrečným chlazením. Můžete ho udělat s předstihem a pak už jen po dobrém jídle vytáhnout z lednice a servírovat jako závěrečnou sladkou tečku. Mňam! 
Nejprve si připravíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu.
Mezitím do ohnivzdorné misky rozlámeme čokoládu, přidáme pořádnou lžíci másla /opravdu kopec, nic pro dietáře..:-)/, 2 lžíce likéru či rumu, a nakonec přilejeme cca 75 ml vody.
Misku postavíme na hrnec s vařící vodou tak, aby se vše rozpustilo ve vodní lázni.
Do další misky postupně rozklepneme 3 vejce, přičemž žloutky oddělíme do hrníčku.
Rozpuštěnou čokoládovou směs odstavíme  a přimícháme žloutky spolu s cukrem /množství dle chuti/.
Zbylé bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme do vychladlé směsi.
Teď už jen rozlijeme do hezkých mističek a dáme do lednica na min. 2 hodiny vychladnout.
Těsně před podáváním dozdobíme šlehačkou.
 
Dobrou chuť! 🙂
 
80 g - kvalitní tmavá čokoláda /obsah kakaa min. 70% /
1lžíce - máslo
3ks - vejce
špetka - cukr dle chuti
2lžíce - jakýkoliv kakaový či kávový likér nebo rum dle obliby /nemusí nutně být/
75ml - voda
1ks - smetana ke šlehání /na ozdobu/
příprava - cca 30 min. včetně vaření /plus min. 2 hodiny chlazení v lednici/
vaření - 20 min.
Kategorie Dezert
Uvařila SvětlanaSvětlana

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account