Fenyklová omáčka

Vytisknout recept
Na másle nebo oleji podusíme cibuli a nakrájený fenykl, já osobně vykrajuji ty středy a zelené čáasi. Spolu to podusíme do změknutí cca 10-15 minut, pak podlijeme vodou přidáme nakrájenou bramboru, česnek a bujon, nebo vegetu, povaříme než se brambora uvaří 20minut cca, pak přidáme mléko a nakonec smetanu, pak ponorným mixérem vše rozmixujeme . Nakonec dochutíme utřeným česnekem a podáváme s těstovinami penne nebo vrtule a nastrouháme sýr na vrch. Děti i my tuhle omáčku milujeme a děláme ji dost často tak věřím že si ji zamilujete taky 🙂 Obrázek je ilustrační vypadá podobně, jak ji budu dělat doplním fotky 🙂
2ks - Fenykl
2ks - Cibule středně velká
1ks - Brambora větší
3ks - česnek dle chuti 2-3 stroučky
500ml - mléko
500ml - voda
1ks - bujon zeleninový, nebo vegeta, nebo jen sůl
100ml - smetana na vaření ale dávám i šlehačkovou když mám
50ml - kousek másla nebo olej
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LenkaHejtmánková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account