Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr smícháme s vejci, přidáme mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, v lednici necháme odležet a ztuhnout. Poté vyválíme nebo vtlačíme na plech.
Smícháme všechny suroviny na náplň, kromě máku. Pak si oddělíme cca polovinu, do které vmícháme mák. Na těsto nalejeme obě náplně, buď střídavě, nebo postupně (fantazii se meze nekladou) a dáme péct na cca 180-190 stupňů Celsia, cca 45 minut (zkusíme zapíchnout špejli, až se na ni náplň nelepí, je koláč hotový).
Suroviny jsou na jeden větší plech, ale lze péct také v dortové formě. Jen je potřeba ubrat surovin na těsto.
Dobrou chuť!:-)
450g - Hladká mouka300g - Máslo150g - Moučkový cukr2ks - Vejceks - Kypřicí prášek, vanilkový cukrks - Náplň750g - Tvaroh200ml - Šlehačka250g - Cukr150ml - Olej2ks - Vejce150g - Mletý mákks - Vanilkový cukr nebo vanilkový extraktpříprava - 45 minutvaření - 30 minut