409

Tuňáková pomazánka

Vytisknout recept
Pomazánek není nikdy dost! Kopr dodá tuňákovi tu správnou chuť.
Utřeme lučinu se změklým máslem ve větší misce. Slijeme šťávu z tuňáka. Lepší jsou kousky než vyloženě drcený tuňák, ten je příliš vodnatý a pomazánka by byla řídká. Tuňáka přidáme k máslové směsi.
Jemně promícháme, přidáme hrst čerstvého sekaného kopru, osolíme, opepříme a přidáváme citronovou šťávu. Můžeme přidat i jiné bylinky podle chuti, třeba čerstvou petrželku. Neměly by být moc výrazné, důležité je, aby vynikla chuť tuňáka a kopru. 
Podáváme s čerstvým pečivem, vajíčkem natvrdo, rajčatem... čímkoliv, co máme rádi. Hodí se jako svačinka pro děti do školy, na snídani i na večerní party.
1ks - Tuňák ve vlastní šťávě
100g - Lučina
2lžíce - Máslo
2lžička - Citronová šťáva
ks - Sůl, pepř, čerstvý kopr
příprava - 0
vaření - 10 min
Kategorie Chuťovka
Uvařila MarieHajdová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account