Halušky

Vytisknout recept
Do mísy nasypeme 1 kg polohrubé mouky a nalijeme studenou vodu a vařečkou mícháme aby jsme rozmíchaly hrudky. Těsto by nemělo být ani moc řídké ani moc husté prostě tak akorát..  Dáme vařit do hrnce vodu a osolíme jí.  Když se nám začne vařit voda tak cedíme přes struhadlo těsto do vařící vody vařečkou. Povaříme 1 minutku a vytahujeme z vody. Pokud halušky nejíme hned tak halušky poopláchneme studenou vodou a scedíme v ceďáku ,jinak halušky zcedíme normálně horké. K haluškám se hodí buď pečené maso a nebo guláš... A můžeme halušky udělat třeba s uzeným a nebo i s míchanými vajíčky.
1kg - Polohrubá mouka
dle množství moukyks - Studená voda
trochuks - Sůl
příprava - 5 minur
vaření - 1 minuta
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila IvanaHybnerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account