Tatarák s kapary a švestkovými povidly
Ingredience
- 180 g hovězí zadní
- 1 lžíce kapar
- 2 lžíce kečupu Otma Gurmán ostrý
- 1 lžíce Švestková povidla Hamé
- 1 pepř mletý černý Vitana
- 2 žloutky
- půlka šalotky
- 1 lžíce hořčice Dijon
- sůl dle chuti
Instrukce
- Maso si připravte do hluboké mísy.
- Žloutky oddělte od bílků a přidejte k masu.
- Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy.
- Na to samé místo přijde také kečup, hořčici a povidla.
- Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete.
- Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
- Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily.
- Z masa vytvarujte bochánek, který posypte kapary.
- Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.
Tatarák vypadá lákavě. Kapary a švestková povidla máme rádi, tak musím brzy vyzkoušet.