Perník s ovesnými vločkami

Vytisknout recept
V míse si smícháme všechny sypké suroviny - mouku, vločky, cukr, kypřící prášek, kakao. Nastrouháme dvě jablka, přidáme dvě celá vejce, olej a vlijeme vlažné mléko. Zamícháme a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček.
Pečeme v troubě na cca 175°C, upečení zkusíme špejlí.
Podávat můžeme jen posypané moučkovým cukrem, či potřené domácím méně sladkým džemem a kopečkem šlehačky.
1 1/2hrnek - mouka špaldová
1hrnek - ovesné vločky jemné Emco s vlákninou
3/4hrnek - cukr třtinový - nebo jiné alternativní sladidlo
1ks - kypřící prášek do perníku
2lžíce - holandské kakao
2ks - jablka nahrubo strouhaná
2ks - vejce celá
1/2hrnek - olej
1hrnek - mléko cca
ks - rozinky, kandované ovoce, ořechy - dle toho, co je doma a co máte rádi
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account