sendvič s trhaným vepřovým masem a hořčičnou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g vepřové krkovice nebo 2 středně vykostěné steaky z vepřové krkovice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 3 lžíce hořčice s 50 % soli méně
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml bílého vína
  • 500 gramů kuřecího vývaru
  • 4 plátky venkovského kváskového chleba
  • 2 papriky nakrájené
  • 4 nakládané okurky
  • nakrájené 4 plátky čedaru

Instrukce

  • Umístěte pánev na vysokou teplotu, aby se dobře zahřála, a přidejte olivový olej.
  • Vepřovou krkovičku dobře opečeme ze všech stran, aby získala dobrou barvu, posypeme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Přidejte máslo, aby se rozpustilo, přisypte mouku a dobře promíchejte, dokud už není vidět.
  • Přidejte rajčatový protlak spolu s uzenou paprikou, medem a hořčicí s o 50 % méně soli a dobře promíchejte.
  • Zalijeme bílým vínem, přidáme kuřecí vývar a vepřovou krkovičku necháme dusit, dokud nezměkne a omáčka nezhoustne.
  • Když je vepřová krkovička hotová, vyjměte ji z hrnce, nechte mírně vychladnout, „vydrhněte“ a vložte do omáčky.
  • Na hořčičnou omáčku dejte do malé misky všechny ingredience, čerstvý smetanový sýr, hořčici s o 50 % méně soli a worcesterskou omáčku a dobře promíchejte.
  • Plátky rustikálního chleba položte na pekáč, zalijte trochou olivového oleje a vložte je do předehřáté trouby na 220 ° C na 3–4 minuty, aby se opekly.
  • Vyjměte krajíce chleba z trouby a sestavte sendviče vložením ingrediencí v následujícím pořadí: venkovský chléb, čedar, trhané vepřové maso, papriky Florinis, hořčičná omáčka a nakládané okurky.
8 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Dobrý nápad

  2. 5 stars
    Vypadá to pěkně. Musím zkusit.

  3. Kristýna Štírová 1 rokem ago

    Trhané maso je fakt super věc a doma to máme rádi. Máme teď vyhlédnuté maso z Polska. Nejdříve jsem si myslela, že jsou polské produkty méně kvalitní, ale pak jsme byli nakoupit v Biedronce a zjistila jsem, že je to úplně v pohodě a že se tam dá koupit i poměrně slušná kvalita za rozumnou cenu. 🙂 Zvlášť když váš lokální farmář momentálně nemá. .)

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Také občas jezdíme do Biedronky, akorát zelenina a ovoce mi tam nikdo nepřišlo kvalitnější nebo levnější, mléčné produkty bereme nejvíce, ty se vyplatí.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé, ochutnala bych, ale sama doma vůbec nevařím jídla s alkoholem…

  5. Tak to musí být dobrota, o tom žádná, dala bych si hned.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account