Hovězí burgery a batátové hranolky

Vytisknout recept
Batáty oloupejte a  nakrájejte na hranolky. Osušte a dejte do mísy, přidejte olej, sůl a pepř a  obalte. Rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem a  dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Péct se budou asi 25 minut. 
Papriky pečte v troubě pod grilem, dokud nezčernají. Jakmile jsou na povrchu převážně černé, dejte je do mikrotenového sáčku a  nechte pár minut zapařit. Poté je zbavte semínek i  slupky a  pokrájejte je na silnější proužky. 
Parmazán nastrouhejte najemno a  vmíchejte do majonézy. 
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky i  slupky a  nakrájejte na plátky.
Maso namelte, nejprve nahrubo a  poté najemno. Vytvořte placičky v  průměru o něco větší, než je houska, při tepelné úpravě se smrsknou. Maso osolte, opepřete a  opečte na rozpálené grilovací pánvi tak, aby uvnitř zůstalo šťavnaté, asi dvě minuty z každé strany. 
Poté na pánvi opečte i  rozkrojené burgerové housky. Opečené strany housek potřete parmazánovou majonézou, na spodní polovinu housky dejte opečené maso, na něj plátky papriky, avokáda, lístky koriandru a  přiklopte vrchní částí housky.

500g - Batáty
1lžíce - Olivový olej
1špetka - Sůl
1špetka - Pepř
2ks - Červená paprika
50g - Parmezán
8lžíce - Majonéza
1ks - Avokádo
600g - Hovězí (přední)
4ks - Burgerové housky
1hrst - Koriandr
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account