Honzíkovy české buchty

Vytisknout recept
Rozdrobené droždí zalijeme 100 ml mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou kůru z citronu, rozpuštěné vlažné máslo, cukr, vanil. cukr, kvásek a po trochách přiléváme vlažné mléko.
Zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme moukou a necháme kynout hodinu.
Z těsta už tvoříme bochánky, které plníme náplní dle chuti. 
Buchty omastíme máslem a skládáme vedle sebe na plech. 
Pečeme prvních 10 minut na 200° C, poté na 170° C asi 20 minut dopékáme.
120g - Rozpuštěné máslo
1ks - Citron
2ks - Žloutek
60g - Droždí
100g - Cukr
1kg - Hladká mouka
600ml - Mléko
1ks - Vanilkový cukr
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila MartinPokorný

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account