Krémové rissoto s chřestem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 13 minutes
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • Rýže arborio
  • 8 ks Chřest
  • 1 ks Cibule
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Máslo
  • 0,5 l Zeleninový vývar
  • 2 dl Suché bílé víno
  • Sůl, pepř
  • Parmazán

Instrukce

  • Mezi první jarní zeleninou vede jednoznačně chřest, který v posledních letech zažívá opravdový boom. Vyzkoušejte ho i vy na italský způsob podle Petry H.
    Chřestová sezóna je pomalu tady, tak je zde první recept.
    Chřest omyjeme, odlomíme dřevnaté konce, větší kusy škrabkou oloupeme (u zeleného není nutné) a nakrájíme na cca 1 cm široké kousky.
    Cibuli a česnek orestujeme na olivovém oleji. Přidáme rýži, krátce ji orestujeme, aby se obalila všechny zrnka v oleji. Přilijeme víno, které necháme za občasného míchání vyvařit.
    Podlejeme trochou vývaru, přidáme chřest a za občasného míchání vaříme. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar a rýže není měkká.
    Ke konci vaření dochutíme solí, pepřem, zakápneme citrónem, přidáme plátek másla na zjemnění a hrst strouhaného parmazánu.
    Servírujeme ozdobené parmazánem a zakápnuto olivovým olejem.
    DOBROU CHUŤ!  [x]
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account