Proteinová roláda - chutná a nízkokalorická

Vytisknout recept
Tento zákusek skvěle chutná a navíc si ho mohou dopřát i ti, kteří si hlídají linii. Roláda totiž obsahuje dostatek bílkovin z řeckého jogurtu a zároveň jen minimální množství tuku. Recept najdete v inspirativní kuchařce The 1:1 Diet s názvem Zdravě a chutně.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 35 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • 4 vaječné bílky
  • 2 lžíce nízkotučného kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Půl lžičky mleté skořice
  • 30 g vanilkového proteinu v prášku
  • 10-15 g náhradního sladidla Erylite 400 či ekvivalent

Na krém:

  • 180 g přírodního cottage sýra
  • 140 g bílého řeckého jogurtu
  • 30 g vanilkového proteinu v prášku
  • 10-15 g náhradního sladidla Erylite 400 či ekvivalent

Instrukce

  • Z bílků vyšleháme sníh, přimícháme kakao, proteinový prášek, skořici, polovinu sladidla a prášek do pečiva. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů asi 10-15 minut.
  • Mezitím si připravíme krém. Do misky dáme cottage sýr a jogurt, vysypeme zbytek proteinu a sladidla a důkladně promícháme.
  • Upečený plát vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Opatrně potřeme krémem a zarolujeme. Dezert necháme několik hodin v chladu, aby roláda ztuhla a chutě se propojily. Na plátky krájíme až před podáváním.
  • Dobrou chuť!
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc hezké a dobré.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    krása a jistě dobrota…

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    5 stars
    Jééé tak tenhle recept mi udělal radost, děkuji moc.

  4. Jako odlehčená mňamka bude roláda jistě fajn, díky.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account