Sametová rajčatovo-špenátová polévka s balzamikovým krémem

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 lžíce balzamikového krému
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 střední cibule nakrájená
  • 1 střední mrkev nakrájené
  • 3 stroužky česneku rozpuštěné
  • 800 g. rajčatová škeble
  • 3 fl. kuřecí nebo zeleninový vývar
  • 1 polévková lžíce. bazalková pesto omáčka
  • 1 polévková lžíce. tymián sušený
  • ½ lžičky. sůl
  • ¼ lžičky černý pepř čerstvě mletý
  • ½ fl. smetanová těžká
  • 3 fl. baby špenát lístky čerstvé
  • bazalky na ozdobu
  • mandle pražené, krájené, na ozdobu

Instrukce

  • V hlubokém hrnci zahřejte 2 polévkové lžíce. olivový olej.
  • Přidejte cibuli a vařte na středním plameni 3-4 minuty.
  • Přidejte mrkev a česnek a vařte ještě 1 minutu.
  • Přidejte rajčatovou konši, kuřecí nebo zeleninový vývar, bazalkové pesto, balzamikový krém, tymián, sůl a pepř a pokračujte ve vaření.
  • Jakmile se začne vařit, stáhněte plamen na středně nízký a vařte 15–20 minut.
  • Polévku přendejte po dávkách do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Polévku vraťte do hrnce, přidejte smetanu a míchejte, dokud se ingredience nespojí.
  • Přidejte špenát a vařte 5 minut.
  • Polévku stáhněte z plotny, rozdělte do misek, pokapejte pár kapkami balzamikového krému, ozdobte lístky bazalky a pár opraženými mandlemi a podávejte.
7 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Ještě jsem nezkoušela

  2. 5 stars
    Za jímavá polévka. Vyzkouším.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Balzamiko doma vůbec nepoužíváme, nechutná nám… a co je to rajčatová škeble, to taky netuším..zkratka fl, znamená flašku???? Nebo nechápu

  4. tak tedy pojem rajčatová škeble slyším poprvé….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account