Bramborové smaženky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce krupice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 600 g vařených brambor
  • asi 250 g hladké mouky přidáváme postupně podle potřeby, aby šlo těsto zpracovat
  • vepřové sádlo nebo olej na smažení

Instrukce

  • Přibližně stejně velké brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (na to nezapomeňte).
  • Tvaroh utřeme se žloutky, zakysanou smetanou a krupicí. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné části struhadla. Přidáme do směsi, osolíme a promícháme, podle potřeby přidáváme mouku.
  • Těsto prohněteme rukama, vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a pořádně a rychle propracujeme (rychlost je v tomto případě také důležitá, protože bramborové těsto má tendenci řídnout). Z hotového těsta vytvarujeme dvě koule a necháme pár minut v lednici (asi 10-15 min).
  • Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme na pomoučené ploše placku o síle asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Klidně ale můžete použít sádlo.
8 Komentářů
  1. KateřinaŠlimarová 11 měsíců ago

    5 stars
    Hodně muziky z ničeho super

  2. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Krásné smaženky. Ty jsou moc dobré. Dělám podobné.

  3. Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

    No tak ty jsou nádherné…Krupice je myšleno jako dětská krupice, ne asi krupicový cukr, že? Ty někdy vyzkouším. Jinak bramborové placky dělám párkrát za rok, ty se u nás pečou na suché pánvi nebo na plotýnce, tudíž mastné nejsou vůbec. Ba naopak, po upečení se mašlovačkou mají máslem či rozpuštěným sádlem pomáznout…Na oleji se u nás dělají bramboráky….

  4. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    jistě velká dobrota 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account