Rybízovo-banánová marmeláda s mandlovým nádechem

Vytisknout recept
Netradiční kombinace chutí, která vás nadchne. Pokud vám například rybíz nevystačí na čistě rybízovou marmeládu, určitě vyzkoušejte.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Keyword marmeláda, zavařování
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 50 minutes
Porce 10
Kalorie 243
Uvařila Marcela ZAVADILOVÁ

Ingredience

  • rybíz mix (červený, černý, bílý)
  • banány
  • 4 ks cukr s mandlovou příchutí
  • 2 ks želírovací cukr 2:1

Instrukce

  • Rybíz pečlivě očistíme a vaříme až do uplného rozvaření. Vzniklou směs rozmixujeme a přecedíme přes hustý cedník. Vznikne tak  3 l husté šťávy bez peciček. Banány oloupeme a rozvaříme tak aby vzniklo 1 l banánové "kaše".
  • Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou. Přidáme 4 ks cukru s mandlovoupříchutí + 2x ks želírovacího cukry 2:1 za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Čas se může lišit dle použitého žel. cukru.
  • Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 243kcal | Cukry: 60g | Protein: 0.4g | Tuky: 0.2g | Vláknina: 1g

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account