Roláda s jahodami
Ingredience
- 4 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 lžička oleje
- marmeláda džem
- šlehačka ke šlehání
- čerstvé jahody
Instrukce
- 4 žloutky a cukr našleháme do pěny.
- Přidáme mouku a lehce, ale dobře vmícháme.
- Z bílků si vyšleháme se špetkou soli sníh.
- Ten postupně vmícháme do těsta (dělám ručně).
- Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 -180°C cca 8-10 min.
- Podle vaší trouby.
- Když je roláda růžová, překlopíme ji na vlhkou utěrku a zavineme.
- Necháme částečně vychladnout a potřeme dobrým džemem.
- Ještě vlažné zarolujeme.
- V míse si vyšleháme do tuha šlehačku, kterou pak roládu nazdobíme.
- A ještě přidáme jahody.
Roláda se mi líbí. Tu mám nejraději.
a já se je bála dělat, začala jsem s nimi až v roce 2011 :-), a nikdy jsem ji ještě nezkazila 🙂
Tak to já zrovna rolády nemusím, ale můj přítel miluje i kupované 😀 Zrovna o víkendu 😀
kupované mi nechutnají, leda z cukrárny, ale ne ty komerční. Nicméně, je to sladké, tak se tomu vyhýbáme…
Božínku, tohle vypadá krásně! 🙂 Dala bych si, děkuji za tip! 🙂
rádo se stalo, je to rychlovka, jen mít všechno doma -)
Super, krásná roláda a recept psaný tak, aby bylo na první dobrou jasné, kolik a čeho….díky za inspiraci.
rádo se stalo…jahody teď budou v kurzu 🙂
No doufám, že bude jahod dost a nebudou stát “majlant”, potřebuji udělat i džem do zásoby.