
Roláda s jahodami
Ingredience
- 4 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 lžička oleje
- marmeláda džem
- šlehačka ke šlehání
- čerstvé jahody
Instrukce
- 4 žloutky a cukr našleháme do pěny.
- Přidáme mouku a lehce, ale dobře vmícháme.
- Z bílků si vyšleháme se špetkou soli sníh.
- Ten postupně vmícháme do těsta (dělám ručně).
- Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 -180°C cca 8-10 min.
- Podle vaší trouby.
- Když je roláda růžová, překlopíme ji na vlhkou utěrku a zavineme.
- Necháme částečně vychladnout a potřeme dobrým džemem.
- Ještě vlažné zarolujeme.
- V míse si vyšleháme do tuha šlehačku, kterou pak roládu nazdobíme.
- A ještě přidáme jahody.
Roláda se mi líbí. Tu mám nejraději.
a já se je bála dělat, začala jsem s nimi až v roce 2011 :-), a nikdy jsem ji ještě nezkazila
Tak to já zrovna rolády nemusím, ale můj přítel miluje i kupované
Zrovna o víkendu 
kupované mi nechutnají, leda z cukrárny, ale ne ty komerční. Nicméně, je to sladké, tak se tomu vyhýbáme…
Božínku, tohle vypadá krásně!
Dala bych si, děkuji za tip! 
rádo se stalo, je to rychlovka, jen mít všechno doma -)
Super, krásná roláda a recept psaný tak, aby bylo na první dobrou jasné, kolik a čeho….díky za inspiraci.
rádo se stalo…jahody teď budou v kurzu
No doufám, že bude jahod dost a nebudou stát “majlant”, potřebuji udělat i džem do zásoby.