Go Back
Print
Recipe Image
–
+
porce
Smaller
Normal
Larger
Roláda s jahodami
Vytisknout recept
Rychlá a lehoučká roláda, která potěší každou návštěvu.
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
5
minutes
min
Čas vaření
10
minutes
min
Celkový čas
15
minutes
min
Porce
4
porce
Uvařila
Lenka Hudečková
Ingredience
4
vejce
100
g
polohrubé mouky
120
g
moučkového cukru
špetka soli
1
lžička oleje
marmeláda
džem
šlehačka ke šlehání
čerstvé jahody
Instrukce
4 žloutky a cukr našleháme do pěny.
Přidáme mouku a lehce, ale dobře vmícháme.
Z bílků si vyšleháme se špetkou soli sníh.
Ten postupně vmícháme do těsta (dělám ručně).
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem.
Pečeme v předehřáté troubě na 175 -180°C cca 8-10 min.
Podle vaší trouby.
Když je roláda růžová, překlopíme ji na vlhkou utěrku a zavineme.
Necháme částečně vychladnout a potřeme dobrým džemem.
Ještě vlažné zarolujeme.
V míse si vyšleháme do tuha šlehačku, kterou pak roládu nazdobíme.
A ještě přidáme jahody.