Go Back
+ porce

Roláda s jahodami

Vytisknout recept
Rychlá a lehoučká roláda, která potěší každou návštěvu.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička oleje
  • marmeláda džem
  • šlehačka ke šlehání
  • čerstvé jahody

Instrukce

  • 4 žloutky a cukr našleháme do pěny.
  • Přidáme mouku a lehce, ale dobře vmícháme.
  • Z bílků si vyšleháme se špetkou soli sníh.
  • Ten postupně vmícháme do těsta (dělám ručně).
  • Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 175 -180°C cca 8-10 min.
  • Podle vaší trouby.
  • Když je roláda růžová, překlopíme ji na vlhkou utěrku a zavineme.
  • Necháme částečně vychladnout a potřeme dobrým džemem.
  • Ještě vlažné zarolujeme.
  • V míse si vyšleháme do tuha šlehačku, kterou pak roládu nazdobíme.
  • A ještě přidáme jahody.