Mäsové guličky v rajčinovej omáčke

Vytisknout recept
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, horčicu, vajce a trochu strúhanky a dobre premiešame. Rukami, ktoré namáčame vo vlažnej vode tvarujeme asi 3 cm guličky, opražíme trochu na oleji a podlejeme vodou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou 10 min. Rajčiny nakrájame (ak Vám vadia šupky, tak sparíme a ošúpeme), pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Pridáme štipku škorice, hladkú múku rozmiešanú v troche vody, prevaríme a dochutíme rajčinovým pretlakom.
 
Škorice sa nebojte, vôbec nie je moc sladká tá omáčka, pozdvihne a dochutí omáčku na vyšší level 🙂
500g - mletého mäsa
2stroužek - cesnaku
ks - soľ, korenie, červená paprika
1lžíce - horčice
1ks - vajce
1ks - cibuľa
200g - rajčín
1špetka - škorice
1lžíce - hladkej múky
2lžíce - pretlaku
2-3lžíce - strúhanka
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account