Domácí pečivo

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 1 hour 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 250 ml Voda
  • 3 lžíce Máslo
  • 10 g Sůl
  • 10 g Cukr
  • 1/2 ks Droždí
  • Mletý kmín
  • Mleté lněné semínko

Instrukce

  • Každá máme svůj recept na to nejkřupavější domácí pečivo. Zdeňka V. se s námi podělila o ten svůj.
    Všechny přísady postupně smícháme dohromady a zaděláme na těsto. Necháme kynout cca hodinu, pak z těsta tvarujeme pletýnky, rohlíky, bagetky, podle chuti a fantazie.
    Ještě posypeme mletým kmínem a mletým lněným semínkem, navlhčíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 20 minut dokřupava.
    Podáváme namazané máslem a domácí marmeládou.
    Já používám zdravější alternativu tzn. celozrnnou mouku, sůl himalájskou, cukr třtinový,vodu filtrovanou a máslo farmářské. Můžeme použít i bezlepkovou mouku.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account