RAW pralinky s Goji

Vytisknout recept

úplně jednoduchá zdravá a super rychlá dodávka energie

Když jsem začala přemýšlet nad tím, čím si rychle zpestřit chuť na sladké a dodat energii, v misce se mně najednou začaly hromadit ingredience, které jsem měla zrovna po ruce. Raz, dva, tři a pochoutka byla na stole. 
raw stravování nepotřebujete mít hromadu času, hromadu ingrediencí a hromadu nápadů. Postačí pár oříšků, které určitě nalezne doma snad každá hospodyňka, několik semínek, med nebo sladký javorový sirup a čerstvé či sušené ovoce.
Zkrátka vystačíte si opravdu s málem, za to výsledek vás přímo ohromí a uspokojí i ten nejmlsnější jazýček.

Můj TIP:

pokud používáte ořechy, je dobré si je předem namočit do studené vody. Já je obvykle zalévám tak 2 – 3 hodiny před samotným zpracováním. Jednak vám krásně změknou, získají oříškovější chuť a trochu nabudou na svém objemu. Mají krémovější konzistenci a lépe ostatní ingredience spojí dohromady. 

A teď k samotným pralinkám.

Na 12 – 13 kousků budete potřebovat:

  • papírové košíčky (velikost záleží na vaší představě, já používám ty nejmenší. Vejde se do nich množství tak akorát na jedno mlsnutí a rozpuštění chuti, zkrátka a dobře, taková jednohubka)
  • 1/2 hrnku mletých vlašských oříšků (na jejich rozdrcení používám robot s ostrým nožem, můžete však použít i klasickou ruční mašinku určenou na mletí ořechových jader)
  • 1 ČL CHIA semínek
  • 3 PL Goji (opět namočené alespoň 30 minut předem. Když ji budete mixovat, vznikne vám krásná a hladká krémová konzistence)
  • špetka soli
  • 1 PL medu
  • 2 PL pomazánky z vlašských ořechů (můžete však použít i arašídovou)
  • 1 PL jablečné vlákniny
Směs na obalení: mletý kokos, mleté oříšky, CHIA semínka, skořice… co vás doma napadne. Můžete je nechat i čistě přírodní)
Slijte vodu z vlašských ořechů a Goji. Nejdříve rozmixujte ořechy na mouku a vsypte do mísy. Následně do mixéru vložte Goji a umixujte z ní jemnou kaši. Přidejte k oříškům. Osolte. Přidejte ostatní ingredience a vytvořte lepkavou hmotu. Z ní tvarujte malé kuličky, které ihned obalte v tom obalovém materiálu, který lahodí vašemu oku i chuti a pečlivě uložte do připravených papírových košíčků.
Konzumovat můžete ihned. Já však doporučuji počkat alespoň pár hodin, aby se chutě dokonale spojily a prolnuly. Mlsat můžete bez obav z toho, že přiberete byť jen pár deka navíc.
Dobrou chuť!
1/2hrnek - Vlašské ořechy (mleté)
3lžíce - Goji (kustovnice čínská)
1špetka - Sůl
1lžička - Chia semínka
1lžíce - Med
2lžíce - Arašídová pomazánka (nebo máslo)
1lžíce - Jablečná vláknina
příprava - 15
vaření - 0
Kategorie Cukroví
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account