Palačinky plňené mletým masem

Vytisknout recept
1 Mleté vepřové maso smícháme v míse s rozetřeným česnekem, pridáme 1 vejce a dochutíme solí a drceným pepřem. Z mouky 500 g, 3 vajec, mléka 1 litr a soli přpravíme řídké těsto na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a upečeme silnější palačinky. Hotové palačinky necháme zchladnout. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. Rozehřejeme máslo 100 g a orestujeme na něm hladkou mouku 100 g. Za stálého míchání metlou přilijeme mléko 500 ml a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Krátce provařime. Před koncem vaření přidáme nastrouhaný syr a dochutime solí a bílým pepřem. Žampiony očistíme a nakrajíme na plátky. Orestujeme je na oleji a přidáme do omáčky. A Zchladlé palačinky potřeme připravenou masovou náplni a opatrně je stočíme do rolád. Zabalené palačinky klademe do vymazané zapékací misky tësně vedle sebe. Naplněnou misku zalijeme sýrovou omáčkou se žampiony a zapékáme při 180 °C asi 30 minut.
 
 
 
 
 

400g - Mleté maso
2stroužek - Česnek
4ks - Vejce
200g - Žampiony
1špetka - Sůl
1špetka - Pepř
600g - Hladká mouka
100g - Máslo
1500ml - Mléko
200g - Čedar
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account