MLÉČNÝ ŘEZ

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 vejce
  • 40 g třtinového moučkového cukru
  • 100 g krémového sýra
  • 40 g kakaa
  • 300 g mascarpone
  • lžíce cukru
  • 100 ml 33% smetany

Instrukce

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 160 °C. Do střední mísy oddělte žloutky od bílků a bílky šoupněte rovnou do mísy od robota a začněte je se lžičkou cukru šlehat. Až se vytvoří hladký pevný sníh, přendejte ho do čisté mísy a v robotu začněte zpracovávat žloutky s cukrem a krémovým sýrem. Jakmile je směs hladká, snižte rychlost robota a opatrně přidávejte kakao.
  • Teď končí práce robota a začíná práce ruční. Do hotové směsi pomalu a lehce přidávejte po kouskách sníh. Těsto spíš nadzvedávejte stěrkou, než byste ho míchali, abyste ze sněhu nevyhnali všechny bublinky. Plech si vyložte pečicím papírem a dobře promíchanou hmotu na něj vylijte. Dávka vyjde asi na polovinu velkého plechu, který ale není potřeba ničím ohraničovat. Směs je celkem hustá, takže bude držet přesně tam, kde ji dostanete. Stěrkou ji rozetřete do tvaru obdélníku na výšku asi 0,5 cm a vložte do vyhřáté trouby na 15 minut.
  • V průběhu pečení vám ještě robot pomůže se zpracováním krému. Začněte šlehat mascarpone, do kterého můžete, ale nemusíte pro oslazení přidat lžíci moučkového cukru. Poté přilijte i smetanu a nechte šlehat, dokud směs nezhoustne na konzistenci krému. Ten pak přendejte do čisté mísy a dejte vychladit do lednice.
  • Upečené těsto opatrně přendejte na pečicím papíře na mřížku a nechte úplně vychladit. Po vychlazení těsto rozpulte. Jedna polovina bude sloužit jako základ, který naplníte krémem a tou druhou polovinou ho přikryjete. S upečeným plátem je ale potřeba zacházet opatrně, abyste ho nepotrhali. Nejlepší způsob, jak ho dostat z pečicího papíru, je ho opatrně převrátit a papír z něj lehce sloupnout. Teď máte hotový jeden velký řez. Ten dejte na pár hodin vychladit do lednice.
  • Po pár hodinách se vám bude mléčný řez lépe krájet i jíst. Nakrájejte ho na klasické delší obdélníky, nebo třeba na malé trojuhelníčky, pokud chcete obměnu. Podávejte ho jako lehkou svačinu nebo dezert, nejlépe s dezertní vidličkou.
10 Komentářů
  1. 5 stars
    Pekná kombinácia tmavá s bielou.

  2. MarcelaKapounová 1 rokem ago

    Stojí za vyzkoušení.

  3. 5 stars
    Velká dobrota, to můžu.

  4. Taky jsem si vzpomněla na Kinder řezy. Ale tohle je jistě chutnější! Navíc mascarpone je nesmírně lahodné. Budu si to muset uložit. Děkuji za sladký tip! 🙂

  5. Prostě dobrota 🙂

  6. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    To je něco alá Kidner řez, lákavé 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account