kedlubnová omáčka s koprem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kedlubna
  • 1 svazek kopru
  • kokosové mléko zředíme ho vodou
  • 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Instrukce

  • Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
  • Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
  • Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
  • V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
  • Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
  • Dochutíme octy dle chuti.
  • Vmícháme najemno nakrájený kopr.
  • Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Už na pohled se mi to nelíbí, tak toto dělat doma rozhodně nebudu 🙂

  3. Tak toto ne, když 2x do roka koprovku, tak svojí klasiku a jinak z kedluben pak třeba polévku, či obalené na styl květáku. Mamka dělávala i kedlubnové zelí, to se z nouze taky dalo…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account