Trhané hovězí ragú s těstovinami

Vytisknout recept
Pomalé vaření má opravdu něco do sebe! Díky dlouhé přípravě se celý dům nebo byt krásně naplní všemi vůněmi, a to je teprve začátek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 3 hours 20 minutes
Celkový čas 4 hours
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • přední hovězí krk 750 g
  • olivový olej 1 lžíce
  • česnek 6 stroužků
  • drcená rajčata 1 plechovka
  • hovězí vývar asi 200 ml
  • mrkev 1 ks
  • bobkový list 2 ks
  • tymián čerstvý několik snítek
  • pappardelle sušené 500 g
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

K podávání:

  • hladkolistá petržel
  • parmazán

Instrukce

  • Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na velké kostky. Maso osolte, opepřete a nechte 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  • Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek utřete s malým množstvím soli. V silnostěnném, ideálně litinovém, hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte utřený česnek a nechte za stálého míchání krátce orestovat.
  • Jakmile se rozvoní, přidejte maso, drcená rajčata, tymián, bobkový list, mrkev a podlijte vývarem.
  • Přiklopte poklicí a na malém ohni pomalu vařte do změknutí, přibližně 3 hodiny. V případě potřeby podlévejte vodou nebo vývarem. Jakmile je maso zcela měkké, odstraňte bylinky a maso natrhejte vidličkami na vlákna.
  • Natrhané maso vraťte zpět do omáčky a dobře promíchejte. Těstoviny uvařte al dente ve velkém množství osolené vody, ihned je sceďte a přidejte k hovězímu ragú.
  • Jemně promíchejte. Podávejte posypané najemno nastrouhaným parmazánem a najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrý recept. Ráda vyzkouším.

  2. Toto se mi líbí, to by mi jistě chutnalo.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé, ale hovězí miluji ve svíčkové nebo jako roštěnku, maso na zelenině, atd…trhané jsem ještě nezkoušela

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account