Milánské špagety

Vytisknout recept
s mletým masem: Rychlá večeře za pár kaček...
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • mleté maso drůbeží nebo směs vepřového a hovězího 300 g
  • česnek 3 stroužky
  • rajský protlak 2 lžíce
  • cukr 1 lžička
  • rajčata sekaná 1 plechovka (400 g)
  • oregano sušené 1 lžička
  • špagety 500 g
  • sýr na strouhání parmazán nebo Grana Padano 60 g
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Instrukce

  • V kastrolu nebo hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olivový olej. Vhoďte cibuli nakrájenou nadrobno a restujte dosklovata.
  • Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte dohněda, vařečkami ho rozdělujte na drobné kousky. Po asi 5 minutách přihoďte najemno nasekaný česnek a cukr. Asi minutu zarestujte, přidejte rajský protlak a restujte další minutu.
  • Přidejte plechovku sekaných rajčat. Směs osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem. Zmírněte plamen, přikryjte poklicí a duste asi 15 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, můžete přilít trochu vody z těstovin.
  • Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte v něm špagety tak, aby byly al dente, tedy na skus. Poté je slijte.
  • Těstoviny rozdělte na talíře, navrch dejte omáčky a posypte strouhaným sýrem.
8 Komentářů
  1. 5 stars
    Také máme rádi, i když to tak často neděláme.

  2. Párkrát do roka si s chutí uvařím a dám….

  3. Tuhle variantu špaget vaříme často. 🙂

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    máme rádi 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account