Mrkvánky

Vytisknout recept
Dobré jídlo je požitek a k Vánocům patří stejně nezbytně jako vánoční stromek, zejména pak cukroví. To ale u mnohých z nás dnes působí i jako strašák, a tedy něco, kvůli čemuž může snadno přijít vniveč veškeré úsilí, jež jsme během celého roku v rámci snahy o zhubnutí vynaložili.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 500 g čekankového sirupu
  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g povoleného másla
  • 200 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 150 g strouhané mrkve
  • vejce
  • 8 g kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 4 g jedlé sody
  • 4 g skořice
  • 2 g soli
  • + povidla

Instrukce

POSTUP:

  • Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.
  • Podle chuti je možné přidat i rozinky nebo brusinky.
  • Plech vyložte pečicím papírem.
  • Tvořte malé bochánky. Nechte dostatečné rozestupy.
  • Pečte při 180 °C 12 až 15 minut. Čím větší bochánek, tím více času na pečení.
  • Když zlátnou okraje, je hotovo.
  • Mrkvánky nechte chladnout na plechu.
6 Komentářů
  1. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    Koláčiky naozaj vyzerajú mňamkovo.
    Už aj mám receptík uložený.
    No zaujímalo by ma,či povifla- dávate do celého cesta a zamiešate,alebo nejako z neho robíte náplň

  2. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    Koláčiky naozaj vyzerajú mňamkovo.

  3. Mňam, to by mi chutnalo. Jen mám problém s povidly, povětšinou mi ze všech šátečků a pod. vytečou.

  4. 5 stars
    Dobrý nápad, určitě vyzkouším.

  5. LucieGajdíková 1 rokem ago

    Mrkvanky miluju, už dlouho se na ně chystám 🙂

  6. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Jojo, mrkvánky a ještě navíc plněné povidly, to musí být dobrota, ale my se doma sladkému zcela vyhýbáme…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account