ratatouille z lilku a cukety

Vytisknout recept
Původní recept pochází z oblasti Provence, ale já jsem zkusila tuhle zjednodušenou fitness verzi – a je taky výborná. S použitím libového kuřecího nebo krůtího masa získáte nízkotučné hlavní jídlo se spoustou bílkovin.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g kuřecího nebo krůtího masa
  • 500 g lilku
  • 300 g cuketa
  • 720 ml rajčatové omáčky s bazalkou Italiamo – Lidl
  • 125 g mozarelly light nebo jiného nízkotučného sýru např. Eidam 30%
  • řepkový olej 5 ml
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a osmahněte na trošce oleje.
  • Lilek a cuketu umyjte, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a poduste na trošce oleje do změknutí.
  • Přidejte maso, chvíli povařte společně a nakonec vmíchejte rajčatovou směs a ještě chvíli povařte.
  • Servírujte s celozrnnými těstovinami a posypejte sýrem.
7 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Baklažán aj cuketa sú dobrý základ tohto jedla. Veľmi sa mi páči.

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Těstoviny se zeleninou a masem jsou moc dobré.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      souhlasim, neda se toho prejist

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    zeleninová jídla v kombinaci s těstovinami a masem, to máme doma rádi

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    malinko masa a hodně zeleniny, to máme rádi 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      presne, souhlasim 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account