chilli con carne

Vytisknout recept
Vaří se podobně jako boloňská omáčka, ale mnohem jednodušeji, protože se nemusí krájet tolik surovin.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • ​Základ
  • 500 g mletého hovězího masa do 10 % tuku
  • 1 ks velké červené papriky 210 g očištěné
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 800 g loupaných rajčat v plechovce
  • 400 g červených konzervovaných fazolí 240 g bez nálevu
  • 25 g zdravého hovězího bujónu
  • 125 ml vody
  • ½ ks cibule 150 g
  • 3 stroužky česneku 15 g
  • 1 lžička řepkového oleje 5 ml
  • 1 lžíce přírodního sladidla bez kalorií krystal – 10 g
  • sůl pepř
  • Koření
  • 3 lžičky mleté papriky sladká nebo pálivá – 15 g
  • 3 lžičky drceného kmínu 10 g
  • 2 lžičky sušeného česneku 5 g
  • 2 lžičky sušené cibule 5 g
  • 2 lžičky oregana 5 g
  • 1 lžička kajenského pepře 3 g
  • Ostatní
  • zakysaná smetana 8%
  • strouhaný sýr do 30 % t.v.s.
  • petrželka nebo koriandr

Instrukce

  • Cibuli oloupej a nakrájej najemno. Česnek oloupej, odstraň klíčky uprostřed (jsou špatně stravitelné) a nakrájej nadrobno.
  • Papriku umyj a nakrájej na drobné kostičky. Otevři všechny plechovky.
  • Do hrnce dej trošku oleje, chvíli ho zahřej, přidej česnek a cibuli a nechej zesklovatět na mírném plameni cca 1 minutu. Přidej papriku a osmaž cca 2 minuty.
  • Zvyš plamen, přidej mleté maso, vařečkou ho dobře rozděl na menší části a nechej zatáhnout.
  • Přidej chilli koření, chvíli orestuj a přidej protlak, rajčata, fazole, rozmělněný bujón a zalij 125 ml vody.
  • Promíchej a pozvolna vař nepřiklopené 40 minut, mělo by to mírně probublávat.
  • Nakonec přidej sladidlo, ochutnej a případně dosol a dopepři.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Chilli con varné je moje obľúbené. Samé dobré veci sú v ňom.

  2. 5 stars
    Moc velká dobrota.

  3. Toto je jídlo, které by mi chutnalo, dělávám něco v podobném stylu.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    dobrota, kterou si občas někde dám, doma jsem dělala jednou 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Slysela jsem, ze mesic zpet byla mrkvova vyzva a tento mesic frci fazolova vyzva, nevim co na tom pravdy je a k cemu to je dobre 😀 tak zkuste 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account