ratatouille z lilku a cukety

Vytisknout recept
Původní recept pochází z oblasti Provence, ale já jsem zkusila tuhle zjednodušenou fitness verzi – a je taky výborná. S použitím libového kuřecího nebo krůtího masa získáte nízkotučné hlavní jídlo se spoustou bílkovin.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g kuřecího nebo krůtího masa
  • 500 g lilku
  • 300 g cuketa
  • 720 ml rajčatové omáčky s bazalkou Italiamo – Lidl
  • 125 g mozarelly light nebo jiného nízkotučného sýru např. Eidam 30%
  • řepkový olej 5 ml
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a osmahněte na trošce oleje.
  • Lilek a cuketu umyjte, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a poduste na trošce oleje do změknutí.
  • Přidejte maso, chvíli povařte společně a nakonec vmíchejte rajčatovou směs a ještě chvíli povařte.
  • Servírujte s celozrnnými těstovinami a posypejte sýrem.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Baklažán aj cuketa sú dobrý základ tohto jedla. Veľmi sa mi páči.

  2. 5 stars
    Těstoviny se zeleninou a masem jsou moc dobré.

  3. zeleninová jídla v kombinaci s těstovinami a masem, to máme doma rádi

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    malinko masa a hodně zeleniny, to máme rádi 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account