Domácí houstičky
Ingredience
- 1 kg Hladká mouka
- 1/5 l Mléko
- 2 ks Vejce
- 1 ks Droždí
- 1 lžička Sůl
Na posypání
- Kmín
- Hrubá sůl
- Mák
- 1 ks Vejce na potření
Instrukce
- První co uděláme je že si zaděláme kynuté těsto. Necháme trochu povařit mléko aby bylo vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme droždí trochu osolíme přidáme maličko cukru a droždí necháme vzejít, poté přidáme jedno vajíčko hladkou mouku přidáme kmín podle chuti osolíme a zaděláme těsto aby se nelepilo na mísu, poté dáme vykynout cca tak 1 hodina. Po vykynutí si připravíme vál a vždy si z těsta vydlábneme tři kopečky vyválíme a zapleteme do copu, dále na plech. Zamotané housky potřeme vajíčkem, posypeme hrubou solí a kmínem a dáme péci dokud nejsou houstičky krásně do zlatova upečené.