Fazolky nakyselo s vejci

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g zelené fazolky
  • 500 g brambory menší varný typ B
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 150 ml smetana 30%
  • 2 lžíce ocet 2 - 3 lžíce
  • 1 hrst kopr čerstvý nasekaný
  • sůl
  • pepř mletý

Instrukce

  • 1
  • Fazolky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a uvařte tak, aby byly na skus, bude to trvat 5–8 minut. Fazolky slijte, vodu z nich zachyťte a fazolky krátce zchlaďte v ledové vodě.
  • 2
  • Brambory omyjte a uvařte ve slupce na skus. V kastrůlku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce, vařte je 8 minut, poté je zchlaďte proudem studené vody a oloupejte.
  • 3
  • V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou a umíchejte světlou jíšku. Postupně přilévejte vývar z fazolek a metličkou míchejte omáčku, měla by mít krémovou konzistenci, záleží na vás, jak hustou ji chcete. Omáčku vařte na mírném plameni asi 5 minut, vlijte smetanu, ochuťte ji solí, pepřem a octem. Do omáčky dejte vařené fazolky, nasekaný kopr a promíchejte. Podávejte s vařenými bramborami a vejci.
4 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 8 měsíců ago

    5 stars
    Prima recept. Jídla s koprem milujeme.

  2. Lenka Hudečková 8 měsíců ago

    Tohle je taky moje oblíbené jídlo. Manžel to nejí, tak občas, když mu něco zbyde z minulého dne, a jen pro něho, tak já si udělám fazolky na kyselo. Mńamka 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account