Původní recept pochází z oblasti Provence, ale já jsem zkusila tuhle zjednodušenou fitness verzi – a je taky výborná. S použitím libového kuřecího nebo krůtího masa získáte nízkotučné hlavní jídlo se spoustou bílkovin.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
500gkuřecího nebo krůtího masa
500glilku
300gcuketa
720mlrajčatové omáčky s bazalkouItaliamo – Lidl
125gmozarelly light nebo jiného nízkotučného sýrunapř. Eidam 30%
řepkový olej5 ml
sůl
pepř
Instrukce
Maso očistěte od tuku, umyjte a nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a osmahněte na trošce oleje.
Lilek a cuketu umyjte, nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a poduste na trošce oleje do změknutí.
Přidejte maso, chvíli povařte společně a nakonec vmíchejte rajčatovou směs a ještě chvíli povařte.
Servírujte s celozrnnými těstovinami a posypejte sýrem.