pomerančová marmeláda
Ingredience
- Kyselina citronová 25 kg Cukr citronový 20 g, BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,
- 1 kg vykrájených filátek z pomerančů
- 500 g cukr krupice
- 1 sáček Bio citronový cukr Amylon
- 1 lžička kyseliny citronové nebo vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
- 5 g Bio Agar
Instrukce
- Pomeranče (8–10 kusů) oloupeme a vykrájíme filátka (dílky) – tak, aby jich bylo 1 kg.
- Jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Promícháme cukry a necháme 1 minutu povařit.
- Přidáme lžičku kyseliny, nebo vymačkáme šťávu z jednoho citrónu.
- Přilijeme 5 g Agaru rozmíchaném v trošce vody a povaříme 3 minuty dle návodu. Sejmeme z plotýnky.
- Naplníme 3-4 sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
najradsej mam jahodovu a marhulovu
Pomerančová marmeláda musí být moc dobrá.
netypická…. 🙂
Pomerančovou marmeládu bych si dala. 🙂 Pomeranče a citrony miluju. Musí to být takové osvěžující.
Přesně, hlavně v létě 🙂 na mazanec 😀
prima, pomerančový džem dělávala již moje maminka a vždy nám moc chutnal :-). Já sama přidávám plátky pomeranče do dýňového džemu, mňam 🙂
Děkuji za novou inspiraci 🙂 Zkusíme.