Maki Sushi

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 g
  • rýže na sushi
  • 40 ml
  • rýžového octa
  • 100 g
  • lososa na sushi
  • avokádo
  • okurka
  • 3 listy
  • mořských řas Nori
  • wasabi pasta
  • nakládaný zázvor k podávání
  • sójová omáčka dle chuti

Instrukce

  • 1
  • Rýži propláchneme ve studené vodě a necháme cca 20 minut odstát. Poté scedíme a přivedeme k varu v 350 ml vody. Necháme vařit cca 10 minut a poté 20 minut odstát.
  • 2
  • Odstátou rýži smícháme s rýžovým octem a necháme opět 30 minut odstát.
  • 3
  • Okurku, lososa a avokádo si nakrájíme na proužky. Listy mořských řas nastříháme na plátky. Navlhčíme si ruce a na plátky mořských řas rozprostřeme rýži. Na rýži pokládáme dále okurku, lososa či avokádo a poté celou řasu zabalíme pomocí rolovací podložky na sushi.
  • 4
  • Dále rolku nakrájíme na malé kousky. Kousky sushi podáváme se sójovou omáčkou, naloženým zázvorem a wasabi pastou
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá to pěkně, ale ještě jsem také neochutnala.

  2. sushi jsem ještě nikdy nejedla, tak netuším, zda by mi to chutnalo…ale starší vnučka (9 let) ho má moc ráda, i si přála za vysvědčení návštěvu v sushi restauraci

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    suši mě nijak neoslovilo, ochutnala jsem, ale že bych to musela dělat doma nebo za to platit v suši baru, to ne

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account