pomerančová marmeláda

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 3 -4 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Kyselina citronová 25 kg Cukr citronový 20 g, BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,
  • 1 kg vykrájených filátek z pomerančů
  • 500 g cukr krupice
  • 1 sáček Bio citronový cukr Amylon
  • 1 lžička kyseliny citronové nebo vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
  • 5 g Bio Agar

Instrukce

  • Pomeranče (8–10 kusů) oloupeme a vykrájíme filátka (dílky) – tak, aby jich bylo 1 kg.
  • Jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Promícháme cukry a necháme 1 minutu povařit.
  • Přidáme lžičku kyseliny, nebo vymačkáme šťávu z jednoho citrónu.
  • Přilijeme 5 g Agaru rozmíchaném v trošce vody a povaříme 3 minuty dle návodu. Sejmeme z plotýnky.
  • Naplníme 3-4 sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
7 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 11 měsíců ago

    5 stars
    najradsej mam jahodovu a marhulovu

  2. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Pomerančová marmeláda musí být moc dobrá.

  3. Aneta Kollerová Mašková 11 měsíců ago

    Pomerančovou marmeládu bych si dala. 🙂 Pomeranče a citrony miluju. Musí to být takové osvěžující.

  4. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    prima, pomerančový džem dělávala již moje maminka a vždy nám moc chutnal :-). Já sama přidávám plátky pomeranče do dýňového džemu, mňam 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account