Rajčatová focaccia s černými olivami

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 100 g rajčatové passaty nebo rajského protlaku s vodou v poměru 1:1
  • 1 lžička sušené bazalky nebo oregana
  • 1 lžička soli
  • 10 g čerstvého droždí

Na dokončení:

  • 100 ml olivového oleje
  • 200 g černých oliv
  • 200 g cherry rajčat
  • 1/2 lžičky mořské soli

Instrukce

  • Ve větším míse smícháme 300 g hladké mouky, vlažnou vodu a droždí, zamícháme dohladka, přikryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.
  • Poté přidáme zbylou mouku, bazalku, sůl a rajčatovou passatu. Umícháme hladké a nelepivé těsto a necháme ho v míse asi 1 hodinu kynout. Pak jej opatrně přendáme na plech vymazaný olivovým olejem a pomocí v oleji namočených prstů toto řidší těsto dobře rovnoměrně rozetřeme.
  • Následně ho hustě poklademe vypeckovanými olivami a také půlkami rajčat.
  • Rajčatová focaccia s černými olivami
  • Těsto necháme asi půl hodiny kynout, posypeme mořskou solí a upečeme při 220 °C asi 20 až 25 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby a potřeme zbylým olivovým olejem. Krájíme až po vychladnutí.
5 Komentářů
  1. EvženieLomová 1 rokem ago

    focacciu znám,vypadá jak česká bublanina, mám mooc ráda takový slaný koláč!

  2. vypadá pěkně, ale olivy nemám ráda…zprvu jsem si myslela, že se jedná o ovocnou bublaninu

  3. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    Slaný koláč býva úžasný

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    někdy zkusím, mám tu skleničku oliv…, mňam

  5. 5 stars
    Moc hezky vypadá a bude jistě dobrá.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account