Špecle s jarní cibulkou, medvědím česnekem a anglickou slaninou

Vytisknout recept
Před pár dny jsem v našem marketu narazila v akci na sáček špeclí. Nikdy před tím jsem špecle nejedla a ani moc netušila, co s nimi. Nicméně mne zaujaly a tak jsem sáček vzala a dnes z nich připravila pro mne s manželem rychlý a řekla bych i chuntý oběd.
Libovou anglickou slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky a dáme zprudka opéct na pánev. Když je patřičně orestovaná, přidáme nadrobno pokrájený svazek jarní cibulky a já měla v mrazáku ještě i medvědí česnek, tak jsem přidala i hrst jeho.
Spolu ještě chvíli "pražíme". Následně do pánve přidáme špecle a spolu ještě restujeme cca 10 minut. Lehce přisolíme, opepříme a můžeme servírovat.
1ks - špecle sáček 500 g
300g - anglická slanina, pikantní špekáček.... (dle toho, co je doma)
1ks - jarní cibulka svazek
1hrst - medvědí česnek
1špetka - sůl, mletý pepř
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2023 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account