Moravský vrabec neboli výpečky - syté a výborné

Vytisknout recept
Maso si pořádně umyjeme, vykostíme a pokrájíme na kostičky.
Osolíme, posypeme grilovacím kořením (jen zlehka), červenou paprikou a promícháme pěkně rukama.
Dáme na pekáček, zalitý trochou oleje (olej dáváme i podle toho, jak tučné máme maso).
Na to dáme cibuli, nakrájenou na nudličky a pokrájený česnek a znovu promícháme. 
Přidáme cca 3 lístky bobkového listu, 8 kuliček Nového koření a pár kuliček pepře. Každému dle jeho chuti. Lze dát třeba i kvalitní zeleninovou kostku, rozdrobit ji tam.
Zalijeme dvěma skleničkami studené vody a dáme do vyhřáté trouby.
Zprvu jsem to dala na 10 minut na 220 stupňů, potom jsem snížila na 180°C apřikryté 40 min. pekla. Po této době je třeba maso zkontrolovat, promíchat, aby se nepřipalovalo, případně znovu podlít (již teplou vodou).
Je-li už maso měkké, musíme ochutnat jak bůček, tak i libové ramínko, můžeme odkrýt poklici a ještě cca po 10 minutách z každé strany dopéci, aby maso zezlátlo. Pokud je ještě tuhé, znovu přikrýt a péci dalších 15 min. pod poklicí.
Pak tedy bez poklice do měkka a do zlatova. Podle potřeby promíchat a podlévat.
 
Jako přílohu u nás volíme bramborový knedlík, ale lze i houskový nebo kynutý. A špenát nebo dušené zelí.
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
 
 
1kg - vepřové maso - hezký bok
1/2kg - ramínko
3 ks - cibule
1ks - česnek
ks - koření
3lžíce - olej
2 sklenička - voda
příprava - 20 min
vaření - 60-70
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account