Domácí rohlíky.

Vytisknout recept
Kvasnice necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem. Mouku smícháme se solí a zamícháme. Vzešlí kvásek nalijeme do mouky a přidáme olej. Pokud dáme první olej, tak se začnou tvořit hrudky. Vypracujeme hladké těsto. Nesmí být moc mastné. Takže klidně přidejte mouku a nechte vykynout. Po vykynutí vytvoříme bochánky a z nich vytvarujeme rohlíky. Jak na to najdete ve video návodech na youtube. Je jich tam požehnaně. Já jsem si to urychlila a rohlíky nemotám. Bulky šoupnu rovnou na plech, pomažu vajíčkem. Nechám trochu vykynout a dám péci do zlatova ve středně vyhřáté troubě. 

Dobrou chuť.





1kg - Hladká mouka
2lžíce - sůl
600ml - mléko
250ml - olej
1ks - kvasnice
1l - cukr
1ks - vajíčko
příprava - 20
vaření - 80
Kategorie Přílohy
Uvařila LudmilaNovotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account