Rybí špíz s nudlemi shirataki

Vytisknout recept
Většinu ryb můžeme připravit velmi nenáročným způsobem. Rybí špíz podle Lukáše Vrány a jeho kuchařky pro The 1:1 Diet patří k méně obvyklým, o to však zajímavějším receptům. Je rychlý a chutný, navíc láká k ochutnávce i svým vzhledem – zkuste někoho překvapit
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Roma Franck

Ingredience

  • 200 g filetů z mořského vlka či jiné netučné ryby
  • 200 g konjakových nudlí
  • 1 hrst čerstvého baby špenátu 50 g
  • 2 jarní cibulky 50 g
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citrón
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli
  • drcené sušené chilli dle chuti
  • 2 lžičky sezamového semínka
  • 1 ⁄2 lžičky drceného římského kmínu
  • 4 větvičky čerstvého oregana

Instrukce

  • 1 Filety zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou navléknout na jehlu. V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané lístky oregana. Omyjeme citrón a nakrájíme ho na tenké plátky.
  • 2 Na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citrónu. Hotové špízy posypeme připravenou směsí a ogrilujeme.
  • 3 Na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a poté přidáme pokrájený špenát.
  • 4 Nudle připravíme dle základního postupu na straně 38 a po slití vody je smícháme se špenátem.
  • 5 Umístíme na talíř a navrch servírujeme špíz.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account