Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
pomerančová marmeláda
Vytisknout recept
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
3
-4 sklenice
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Kyselina citronová 25 kg
Cukr citronový 20 g, BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,
1
kg
vykrájených filátek z pomerančů
500
g
cukr krupice
1
sáček Bio citronový cukr Amylon
1
lžička kyseliny citronové nebo vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
5
g
Bio Agar
Instrukce
Pomeranče (8–10 kusů) oloupeme a vykrájíme filátka (dílky) – tak, aby jich bylo 1 kg.
Jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Promícháme cukry a necháme 1 minutu povařit.
Přidáme lžičku kyseliny, nebo vymačkáme šťávu z jednoho citrónu.
Přilijeme 5 g Agaru rozmíchaném v trošce vody a povaříme 3 minuty dle návodu. Sejmeme z plotýnky.
Naplníme 3-4 sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.