Pizza trhací chlieb

Vytisknout recept
Do misky si vložíme 3/4 múky, cukor, droždie, soľ.
Na sporák si dáme zahrievať maslo a mlieko. Keď je celé maslo roztopené, prilejeme vlažnú vodu a premiešame. Vlažnú zmes primiešame k múke. Pridáme aj vajíčka a vymiesime hladké cesto. Ak je potrebné, tak postupne pridáme aj zbytok múky. Cesto by sa malo odlepovať od stien misky. Dáme ho vysknúť na teplé miesto na 60 - 90 minút.
Nakysnuté cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik. Natrieme kečupom (domácou paradajkovou omáčkou) zmiešaným s bazalkou a oreganom, soľou a roztlačeným cesnakom. Rozložíme šunku, salámu, nakrájané olivy a posypeme syrom.
Cesto prerežeme pozdĺžne na pásy s výškou cca 10 cm. Poukladáme ich na seba do výšky a následne rozrežeme na štvorčeky. Tie vložíme na stojato do malej formy na chlebík. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte cca 30 minút. Pred vložením do rúry môžeme ešte posypať syrom.
Rúru si vyhrejeme na 180°C a pečieme cca 40 minút do zlata. 
ks - Cesto:
400g - hladká múka
1ks - sušené droždie
1/2lžička - kryštálový cukor
1lžička - soľ
2ks - vajce
60ml - teplá voda
80ml - mlieko
4lžíce - maslo
ks - Plnka:
ks - kečup (domáci pretlak)
ks - bazalka, oregano
ks - soľ
1stroužek - cesnak
ks - šunka
ks - salám
ks - tvrdý syr, mozzarella
ks - olivy
příprava - -
vaření - 40
Kategorie Chuťovka
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account