Tříbarevný valentýnský dortík něžný jako sama láska

Vytisknout recept
Svátek sv. Valentýna je oslavou lásky, ovšem ta má mnoho podob. Staňte se tedy Valentýnem pro všechny své blízké a přichystejte jim sladké překvapení. Dokonalému spojení čokolády, mascarpone a ovoce nikdo neodolá, vše pak ještě korunuje chuť želatinových HARIBO srdíček na pěnovém polštářku. Do přípravy lahodného dortu můžete zapojit i děti a užít si tak hezké společné chvíle. Láska je totiž něčím výjimečným, proto si ji hýčkejte, jak jen to jde. Rozhodně se neomezujte na jeden den v roce a ukažte svým milovaným kdykoliv, třeba právě takovouto dobrotou, jak vám na nich záleží.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

Na těsto:

  • • 3 vejce
  • • 30 g třtinového cukru
  • • 35 g hladké mouky
  • • 2 lžíce řepkového oleje
  • • 20 g kakaa
  • • špetku soli

Na malinovou vrstvu:

  • • 250 g mascarpone
  • • 100 g smetany ke šlehání
  • • 30 g malin sušených mrazem
  • • 2 lžíce moučkového cukru

Na bílou vrstvu:

  • • 200 g bílé čokolády
  • • 200 g smetanového sýra
  • • 100 g smetany ke šlehání

Na ozdobu:

  • • HARIBO Love Hearts
  • • pokrájené jahody

Instrukce

  • Začneme s přípravou korpusu. Troubu předehřejeme na 180 °C a formu o průměru okolo 20 cm lehce vymažeme olejem. Celá vajíčka společně s cukrem v robotu či ručním šlehačem vyšleháme do světlé a nadýchané pěny, trvá to přibližně 7 minut. Správně ušlehaná vajíčka by měla tvořit lehké špičky. Jakmile je směs vyšlehaná, snížíme rychlost na minimum a rychle zašleháme olej. Ve vedlejší misce smícháme kakao, mouku a sůl. 
  • Sypkou směs stěrkou pouhým podebíráním zapracujeme do našlehaných vajec. Snažíme se pracovat krouživými pohyby, abychom neporušili vzduchové bublinky. Těsto zbytečně nemícháme a pouze lehce a opatrně podebíráme.
  • Našlehané těsto přelijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 15-20 minut. Korpus by měl být po upečení měkký a zcela zarovnaný. Upečený necháme vychladnout 10 minut ve formě, poté vyklopíme a necháme dojít do pokojové teploty. 
  • Zatímco korpus chladne, rozpustíme bílou čokoládu ve vodní lázni a necháme ji také zcela vychladnout. Mezitím si připravíme malinovou vrstvu. Sušené maliny rozmixujeme na prach a dáme prozatím stranou. Lehce prošleháme mascarpone, poté přidáme studenou smetanu ke šlehání a vyšleháme do hustého krému. Rozmixované sušené maliny prosejeme do krému přes jemné sítko, které zachytí zrníčka, poté přidáme moučkový cukr a prošleháme do hladkého a hustého růžového krému.
  • Korpus ozdobíme malinovým krémem a dáme prozatím do lednice. Jakmile je čokoláda již vychladlá, vyšleháme smetanu do husté šlehačky, poté k ní přidáme smetanový sýr a zašleháme do hladkého krému. Nakonec za stálého šlehání tenkým pramínkem přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a prošleháme opět dohladka.
  • Dortík ozdobíme poslední bílou vrstvou a dáme odpočinout do lednice alespoň na hodinu. Před podáváním poklademe jahodami a srdíčky Haribo Love Hearts.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Dortík vypadá krásně a je jistě moc dobrý.

  2. Dortík nádherný, takové podobné umí naše “nevěsta”, je vyučená cukrářka a její dortíky jsou slast.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    krásný, ale na mě moc zbytečně sladký

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Je tedy vskutku nádherný 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account