Ořechový chléb. Domácí pečivo, na které nedám dopustit

Vytisknout recept
Mouku vsypeme do mísy a uděláme veprostřed důlek. Do něho rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným podmáslím. Necháme chvíli kvásek vykynout. Pak si nadrtíme kmín a fenykl, aby se rozvoněl. Nasekáme si vlašské ořechy. Přisypeme k mouce a přidáme sůl, ocet, vodu a rozpuštěné vychladlé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu vykynout.
Pak z těsta vytvoříme 2 bochníčky, které necháme na plechu s pečicím papírem opět vykynout. Pečeme na 180°C asi 40 minut. V polovině pečení potřeme bochníčky vodou. 
 
Výborná příloha ke studené večeři. Přeji dobrou chuť !!! 
 *enzo*
 
500g - hladká mouka na domácí chléb
42g - droždí
1lžíce - práškový cukr
250ml - podmáslí
30g - máslo
50ml - voda
1/2hrnek - vlašské ořechy
3lžička - fenykl ( nadrcený )
3lžička - kmín ( nadrcený )
1lžíce - sůl
1,5lžíce - ocet
příprava - 120
vaření - 40
Kategorie Přílohy
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account