Nepečený cheesecake s omáčkou z čerstvých borůvek

Vytisknout recept
1.Sušenky rozdrťte a  vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací dortové formy se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte chladit do lednice.
Dle chuti můžete sušenkový základ obohatit a drcené lískové oříšky.
2. Smíchejte tvaroh(popřípadě maskarpone) s moučkovým cukrem a citonovou štávou.
Opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku a potom želatinu.Tuto směs nalijte na ztuhlý sušenkový základ a dejte nejméně na 3 hodiny do lednice.
3. Servírujte s čerstvími borůvkami. Před podáváním můžete dort ještě přelít borůvkovou omáčkou(140 g borůvek rozmixujte s 50g přírodního cukru a  lžíci cit.štávy,aby byla hladká,protřete sítem). Velmi chutná je také malinová omáčka. 
Dobrou chuť*enzo*
200g - digestive sušenky ovesné
70g - máslo
350g - krémový tvaroh
500ml - šlehačka
200g - moučkový cukr
3lžíce - citronová šťáva
15g - želatina
140g - borůvky
50g - hnědý cukr
1lžíce - citronová šťáva
příprava - 20 min
vaření - 25 min
Kategorie Dezert
Uvařila KateřinaBandurová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account