Nejlepší třená bábovka

Vytisknout recept
Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme horkou vodu a stále šleháme, pak přišleháme olej. Nakonec dáme do směsi prosátou mouku s práškem do pečiva. Na závěr vyšleháme do tuha sníh z bílku se špetkou soli a jemně vmícháme do první směsi. Do části přidáme kakao a pomalu vrstvíme vrstvu vanilkovou a vrstvu kakaovou.
Pečeme v rozpálené troubě na 180st.Celsia po dobu 40-50minut. TIP! pečeme bez horkovzduchu, protože ten bábovku vysušuje.
Je to zatím nejepší bábovka, jakou jsem kdy udělala. A je to díky postupu zvlášť žloutky a bílky, tak ať se povede.*heart*
4ks - vejce
180g - cukr
1ks - vanilkový cukr
150ml - olej
100ml - horká voda
300g - polohrubá mouka
1lžička - prášek do pečiva
1špetka - sůl
2lžička - kakao
příprava - 15
vaření - 50
Kategorie Dezert
Uvařila IvanaZugarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account